Kulturexpo #4

Tema: Ungas psykiska hälsa

16 april, kl 15-18

Föreläsningar och samtal om psykisk ohälsa bland barn och unga. Vad kan vi göra för att vända trenden och få fler att må bättre?

Program:

15.00 Fredrik Engström
16.00 My Strong Mind
17.00 Tim Bergling Foundation

Plats: Västerås Konserthus (Kopparbergsvägen 1)

Pris: Gratis för alla deltagare på Kulturskoledagarna

Föreläsare:

Klas Bergling - Tim Bergling Foundation

Efter Tim Berglings, känd som Avicii, tragiska död 2018 grundade hans föräldrar, Klas Bergling och Anki Lidén, Tim Bergling Foundation vars vision är ett samhälle där barn och unga mår bra, känner trygghet och framtidstro samt får möjligheter att nå sin fulla potential. De som trots allt mår dåligt ska snabbt erbjudas stöd. Klas Bergling gästar Kulturexpo Sverige och delar sina tankar och sitt arbete med att främja ungas psykiska välmående.

Fredrik Engström

Fredrik Engström är utbildad musiklärare och musikterapeut vid KMH samt utbildad rektor. Lång erfarenhet av att undervisa som musiklärare och att frilansa inom musik samt området musik och hälsa. Fredrik har varit verksam som skolledare de senaste 10 åren bland annat som rektor för Kulturama Gymnasium i 7 år. Grundare till påbyggnadsutbildningen ”Musik och drama som verktyg och metod i socialpedagogiskt arbete” och arbetar idag som rektor på Kulturama Konstnärliga utbildningar och som utvecklingschef på Kulturama.

Monica Erestam Starck och Ulrika Zettersten - My Strong Mind

My Strong Mind vill vara en aktör i arbetet med att vända trenden av ökande psykisk ohälsa bland både vuxna och barn i Sverige. Vi utbildar både skolor och företag i evidensbaserade metoder och verktyg för välbefinnande och resiliens. Tillsammans gör vi skillnad!