Kulturexpo #2

Tema: Barnperspektiv, utbud och tillgänglighet

31 oktober, kl 13-16

Föreläsningar och samtal om hur kulturskolan når ut till barn och unga. Hur erbjuder vi ett relevant och balanserat utbud? Vilken roll spelar digitala lösningar för att fler ska kunna delta? Vad är egentligen barnens perspektiv i detta?

Plats: Solna, Pipers väg 28 samt online

Pris: 900 kr (gratis för StudyAlong-kunder)

Program:

Barnperspektiv i kulturskolan

Camilla Freedman har lång erfarenhet inom Kulturskolan och har bland annat jobbat som enhetschef i Arvidsjaur, Umeå och Stockholm. Hon har även drivit flera projekt kring barn och ungas inflytande i kulturskolan. 1 november börjar hon sin tjänst som utvecklingsledare på Kulturskolerådet och 31 oktober delar hon med sig av sina erfarenheter på Kulturexpo Sverige.

Att nå fler

Representanter från region Skåne berättar om deras pågående projekt med Föreningen Pascal som arbetar för att ALLA, även alla med en funktionsnedsättning/funktionsvariation skall kunna vara aktiva utövare inom kulturområdet. Få en plats på en kulturskola, bli en aktiv amatör eller professionell senare i livet. Ett steg i taget...

Calle Lindkvist - Ungas röster

Calle var tidigare elev samt ordförande i Umeå kulturskolas elevförening och i dagsläget studerar han vid Uppsala universitet samtidigt som han fortsätter engagera sig i kulturpolitiken och ungas inflytande. Han deltar även på Kulturexpo Sverige för att dela med sig av sitt perspektiv.

Tillgänglighet i en digital miljö

Lisa Sandgren (StudyAlong AB) berättar om de senaste direktiven inom tillgänglighet.

Vilken roll har digitala system för att tillgängliggöra kulturskolan? Hur ska kulturskolan förhålla sig till tillgänglighet online?

Anmälan

Anmälan är stängd.